Oversigt
OpenAI tilbyder indstillinger, der lader dig styre, om indhold, der opfylder betingelserne, må bruges til at forbedre modellernes ydeevne.
Når indstillingerne er aktiveret, kan OpenAI bruge indhold, der opfylder betingelserne, til at forbedre modellernes ydeevne og sikkerhed. Du kan styre, om nye samtaler og opgaver medtages.
Før vi bruger brugerindhold, der opfylder betingelserne, til at forbedre vores modeller, træffer vi foranstaltninger for at reducere mængden af personoplysninger i træningsdatasæt. Læs mere her: Privatliv for forbrugere.
Læs mere om, hvordan vi håndterer data, i vores privatlivspolitik, vores vilkår for brug og på vores side om privatliv for virksomheder.
Tjenester til privatpersoner
Når du bruger vores tjenester til privatpersoner (Free, Plus, Pro), kan vi bruge dit indhold til at træne vores modeller. Du kan vælge, om dine samtaler skal bruges til at forbedre vores modeller. Du kan fravælge det ved at slå Gør modellen bedre for alle fra under Indstillinger > Datakontrol i ChatGPT eller vælge Brug ikke mit indhold til træning i vores privatlivsportal.
Begge muligheder gælder for både ChatGPT-samtaler og Codex-opgaver, så du behøver kun at vælge én af dem. Du behøver ikke at gøre begge dele. Når du har fravalgt det, bruger vi ikke dine nye samtaler til at forbedre vores modeller. Læs mere under Datakontrol i ChatGPT.
Selvom du har fravalgt træning, kan du stadig vælge at give os feedback om din brug af vores produkter (for eksempel ved at vælge tommelfinger op eller ned på et svar fra en model). Hvis du vælger at give feedback, kan hele den samtale, som feedbacken vedrører, blive brugt til at træne vores modeller.
Samtaler med OpenAI Support
Samtaler med OpenAI Support kan blive brugt til at forbedre OpenAI-tjenester, herunder vores modeller, hvis Gør modellen bedre for alle er aktiveret under Indstillinger.
Codex
Codex har en særskilt indstilling, Medtag miljøer, under Codex-indstillinger, som giver tilladelse til træning på hele miljøer. Ændringer af dine indstillinger i ChatGPT eller privatlivsportalen påvirker ikke denne indstilling.
Midlertidige chats
Midlertidige chats bruges ikke til at forbedre OpenAI-modeller, så længe de forbliver midlertidige, heller ikke hvis du vælger personlig tilpasning. De vises ikke i din chathistorik og opretter eller opdaterer ikke minder.
Hvis du gemmer en midlertidig chat, bliver den til en almindelig chat og følger din kontos indstillinger for personlig tilpasning og modelforbedring.
Læs mere om midlertidig chat her: Midlertidig chat i ChatGPT.
Forældrekontrol
En forælder eller værge kan via forældrekontrol styre, om samtaler fra en tilknyttet teenagers konto må bruges til at forbedre vores modeller.
Tjenester til virksomheder og administrerede arbejdsområder
Som standard bruger vi ikke input eller output fra ChatGPT Business, ChatGPT Enterprise, ChatGPT Edu eller vores API til at forbedre vores modeller. Det samme gælder indhold i arbejdsområder i ChatGPT for akademiske forskere.
Ejere af API-organisationer kan aktivere datadeling. Når de gør det, kan medlemmer vælge at dele feedback og den aktuelle chat i API Playground for at hjælpe med at forbedre OpenAI-modeller.
Læs om, hvordan vi håndterer virksomhedsdata, her: Privatliv for virksomheder.
Ofte stillede spørgsmål
Hvad sker der, hvis jeg indsender feedback efter at have fravalgt modeltræning?
Hvis du har et abonnement til privatpersoner (Free, Plus eller Pro) og indsender feedback på et svar – for eksempel ved at vælge tommelfinger op eller ned – kan vi bruge hele den samtale, som feedbacken vedrører, til at forbedre vores modeller, selvom du har fravalgt modeltræning.
For ChatGPT Business, ChatGPT Enterprise og ChatGPT Edu bruger OpenAI ikke prompts, svar eller filer til at forbedre sine modeller, medmindre organisationen har underskrevet en særskilt aftale, der tillader det. Det betyder konkret, at feedback på svar (tommelfinger op eller ned) ikke giver tilladelse til at bruge den tilhørende samtale til træning. Administratorer for arbejdsområder kan slå feedback på svar til eller fra ved at gå til Indstillinger for arbejdsområde > Tillad feedback på svar i administrationskonsollen.
