AngularJS Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to AngularJS Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : C

Explaination

ng-model directive binds the values of AngularJS application data to HTML input controls. It creates a model variable which can be used with the html page and within the container control( for example, div) having ng-app directive.

Answer : A

Explaination

AngularJS expressions are written inside double braces like {{ expression}}.

Answer : C

Explaination

ng-show directive shows/hides a given control.

Q 5 - $rootScope is the parent of all of the scope variables.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

$rootScope is the parent of all of the scope variables.

Q 6 - service method is used to create a service whose purpose is to do some defined task.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

service method is used to create a service whose purpose is to do some defined task.

Q 7 - AngularJS supports inbuilt internationalization for three types of filters currency, date and numbers.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

AngularJS supports inbuilt internationalization for three types of filters currency, date and numbers.

Q 8 - ng-model binds the values of AngularJS application data to HTML input controls.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

ng-model binds the values of AngularJS application data to HTML input controls.

Q 9 - lowercase filter is applied to an expression using pipe character.

A - false

B - true

Answer : B

Explaination

lowercase filter is applied to an expression using pipe character.

Q 10 - AngularJS bootstraps itself during config phase.

A - true

B - false

Answer : A

Explaination

AngularJS bootstraps itself during config phase.

angularjs_questions_answers.htm
Advertisements