- jQuery - Home
- jQuery - Roadmap
- jQuery - Overview
- jQuery - Basics
- jQuery - Syntax
- jQuery - Selectors
- jQuery - Events
- jQuery - Attributes
- jQuery - AJAX
- jQuery CSS Manipulation
- jQuery - CSS Classes
- jQuery - Dimensions
- jQuery - CSS Properties
- jQuery Traversing
- jQuery - Traversing
- jQuery - Traversing Ancestors
- jQuery - Traversing Descendants
- jQuery References
- jQuery - Selectors
- jQuery - Events
- jQuery - Effects
- jQuery - HTML/CSS
- jQuery - Traversing
- jQuery - Miscellaneous
- jQuery - Properties
- jQuery - Utilities
- jQuery Plugins
- jQuery - Plugins
- jQuery - PagePiling.js
- jQuery - Flickerplate.js
- jQuery - Multiscroll.js
- jQuery - Slidebar.js
- jQuery - Rowgrid.js
- jQuery - Alertify.js
- jQuery - Progressbar.js
- jQuery - Slideshow.js
- jQuery - Drawsvg.js
- jQuery - Tagsort.js
- jQuery - LogosDistort.js
- jQuery - Filer.js
- jQuery - Whatsnearby.js
- jQuery - Checkout.js
- jQuery - Blockrain.js
- jQuery - Producttour.js
- jQuery - Megadropdown.js
- jQuery - Weather.js
jQuery - Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to jQuery Framework. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - Which of the following is a valid type of function javascript supports?
Answer : C
Explaination
A function in JavaScript can be either named or anonymous.
Q 2 - Which built-in method returns the length of the string?
Answer : A
Explaination
length() method returns the length of the string.
Q 3 - Which of the following jQuery selector selects element with the given element id some-id?
Answer : B
Explaination
$('#some-id') selects the single element in the document that has an ID of some-id.
Q 4 - Which of the following jQuery method sets attributes of an element?
Answer : A
Explaination
The attr(name, value) method can be used to set the named attribute onto all elements in the wrapped set using the passed value.
Q 5 - Which of the following jQuery method get the input value of an element?
Answer : B
Explaination
The val( ) method gets the input value of the first matched element.
Q 6 - Which of the following jQuery method gets the direct parent of an element?
Answer : C
Explaination
The parent( [selector] ) method gets the direct parent of an element. If called on a set of elements, parent returns a set of their unique direct parent elements.
Q 7 - Which of the following jQuery method gets the height property of an element?
Answer : C
Explaination
The height( ) method gets the CSS height of every matched element.
Q 8 - Which of the following jQuery method returns a jQuery collection with the positioned parent of the first matched element?
Answer : B
Explaination
The offsetParent( ) method returns a jQuery collection with the positioned parent of the first matched element.
Q 9 - Which of the following jQuery method can be used to attach a function to be executed whenever an AJAX request begins and there is none already active?
Answer : A
Explaination
The ajaxStart( callback ) method can be used to attach a function to be executed whenever an AJAX request begins and there is none already active.
Q 10 - Which of the following jQuery method setups global settings for AJAX requests?
Answer : B
Explaination
The jQuery.ajaxSetup( options ) method setups global settings for AJAX requests.