SAP IDT Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP IDT. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following option can be used if you want to transform table and column name to user friendly names?

A - Appearance

B - Check Integrity

C - Data Foundation Editor

D - Business Layer Editor

Answer : D

Q 2 - To create multilingual Universe in Information Design tool, which of the following option should be used to determine language of metadata in query panel?

A - Business Layer Editor

B - Check Integrity

C - Repository Resources

D - Show Values

E - Preferred Viewing locale

Answer : E

Explanation

Go to Information Design Tool → Preferences → Data Foundation Editor → Preferred Viewing Locale determines the language of the metadata and data in the Query Panel.

Q 3 - When you perform project synchronization, synchronization status- A resource was changed in shared project but not in local project represents?

A - Added Locally

B - Changed Locally

C - Changed on server

D - Synchronize

Answer : C

Explanation

Different Synchronization status

  • Added Locally − A resource is added in local project but not in shared project.
  • Changed Locally − A resource was changed in local project but not in shared project.
  • Deleted Locally −A resource was deleted in local project but still exists in shared project.
  • Added on server − A resource is not in local project but exists in shared project.
  • Changed on server − A resource was changed in shared project but not in local project.
  • Deleted on server − A resource exists in local project but was deleted in shared project.
  • Synchronize − Both resources are identical.

Q 4 - Which of the following can be used to improve the query performance and query generator retrieves the data from table with highest aggregation level?

A - Context

B - Aggregate Awareness

C - Alias

D - Derived table

Answer : B

Explanation

Using aggregate awareness, you can use pre-aggregated data in tables in the database. It is used to improve query performance by processing less number of rows.

When you add an aggregate aware object in query, query generator retrieves the data from table with highest aggregation level.

Q 5 - In which of the following Data warehousing scenarios, a fan trap normally doesnt occur?

A - DW based on Kimball model with direct join on fact tables

B - DW based on Inmom model with data marts design

C - Both of these

D - None of these

Answer : B

Q 6 - In Dashboard designer, which of the following is a part of component browser?

A - Category

B - List

C - Tree

D - All of the above

Answer : D

Q 7 - Which of the following component feature allows users to pick different options at run time?

A - Container Component

B - Tab Set

C - Selector Component

D - Single Value component

E - None

Answer : C

Explanation

Selector component allows users to pick different options at run time. Selector can be used to configure items row, value, position and label into embedded spreadsheet.

Q 8 - Which of the following text component type allows you to add comments-explanation, help in a Dashboard?

A - Label

B - Input text

C - Map

D - None

Answer : B

Explanation

Label component allows you to add comments - explanation, help, etc.

Q 9 - What is the maximum number of rows that you can embed to a spreadsheet to use as component binding?

A - 256

B - 512

C - 1024

Answer : B

Explanation

You can select a maximum range of 512 rows in range. Larger the value slower the performance of data model. To change this value, go to File → Preferences → Excel Options.

Q 10 - Consider Reporting and Dashboard tools, Web Intelligence and Crystal Reports can hold huge data, but Dashboard cant hold bulk data as at runtime it shows the performance?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Dashboard holds some buffered data. The advantage of this feature is to avoid unnecessary hits to the server but sloe performance if data size is large

sap_idt_questions_answers.htm
Advertisements