SAP SRM Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP SRM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 2 - In SAP Supplier Relationship Management, all the stake holders are known as?

A - Partners

B - Buyers

C - Sellers

D - Contractors

Answer : A

Q 3 - Which of the following is not a valid contract status for a Central contract?

A - Awaiting Approval

B - In Process

C - Failed

D - Completed

E - Deleted

Answer : C

Q 4 - Which of the following is defined as a response to RFx where a bidder confirms the goods selling and services to buyers/purchasers as per specific criteria?

A - Quotation

B - Bid Invitation

C - RFx

D - Central Contract

Answer : A

Explanation

A Quotation is defined as a response to RFx where a bidder confirms the goods selling and services to buyers/purchasers as per specific criteria. As part of bid invitation process when the email is triggered, supplier gets the information on the request for quotation. Suppliers start bidding as per the bid invitation and when they submit the bid in SAP Bidding engine, final price is shown.

Q 5 - In SAP, you can create invoicing using which of the following references?

A - Using local purchase orders

B - With value limit

C - For services

D - All of the above

Answer : D

Explanation

In SAP SRM, invoices can be created using following methods −

Using local purchase orders

For which confirmations have already been entered or for which no confirmations are expected.

With value limit (provided the value limit has not been exceeded).

For services

When there is no purchase orders or confirmations, you enter the data from a supplier invoice that you have received by means other than the system.

Q 6 - In Classic and Extended Classic model, you can perform goods receipt or invoices in any of the system?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Extended Classis Deployment

In this deployment model, procurement process takes place in SAP SRM system and PO is generated in SRM system and a read only copy is created in back end ERP system.

You can perform goods receipt or invoices in any of the system as in case of classic scenario.

Q 7 - When you are transferring data from backend system to R/3 and something stuck in queue, which of the following transaction is used to fix this?

A - SMQ1

B - SMQ5

C - SMQ10

D - SM59

Answer : A

Q 8 - Which of the following is used to define numbers for local bid invitations for RFQs in bidding engine and LAC?

A - External Number Ranges

B - Internal Number Ranges

C - Customer Code

D - Org Structure

Answer : B

Q 9 - Consider a scenario where customer wants to change the Purchase Orders in ERP system when they are generated from SRM shopping cart?

A - Standalone

B - Classic

C - Extended Classic

D - Decoupled

Answer : B

Q 10 - The customer requires an additional approval step with the responsible cost center as the approver, which of the following should be used?

A - Standard approval Work flows

B - BAdI implementation

C - Org Strucutre based work flows

D - All of the above

Answer : B

sap_srm_questions_answers.htm
Advertisements