Přidávání, odstraňování a úpravy fotek a videí ve sdíleném albu na Macu
V albu, které sdílíte, můžete přidávat, odstraňovat a aktualizovat fotky a videa.
Přidání položek do sdíleného alba
Přejděte na Macu do aplikace Fotky
.
Vyberte fotky a videa, jež chcete přidat.
Klikněte na
na panelu nástrojů a pak vyberte volbu Sdílená alba.
Klikněte na album, do kterého chcete položky přidat, a pak proveďte některou z následujících akcí:
Přidání komentáře: Zadejte komentář do pole pro komentář.
Sdílení snímků Live Photo: Chcete‑li uživatelům umožnit přehrávání snímků Live Photo, klikněte na položku Volby a vyberte volbu Live Photo. Chcete‑li Live Photo sdílet pouze jako statický snímek, zrušte zaškrtnutí políčka Live Photo.
Sdílení polohy fotek: Klikněte na položku Volby a vyberte volbu Místo.
Sdílení původních verzí fotek: Klikněte na Volby a pak vyberte Původ.
Sdílení všech dat fotek: Chcete‑li sdílet snímky Live Photo, místo pořízení i původ, klikněte na Volby a vyberte Všechna data fotek.
Klikněte na Přidat.
Fotky a videa můžete přidávat také přímo ze sdíleného alba. Klikněte na sdílené album v oddíle Sdílená alba na bočním panelu, pak na Přidat fotky a videa, vyberte položky, které chcete přidat, a nakonec klikněte na Přidat.
Odstranění položek ze sdíleného alba
Přejděte na Macu do aplikace Fotky
.
Klikněte na položku Sdílená alba na bočním panelu.
Jestliže „Sdílená alba“ na bočním panelu nevidíte, podržte ukazatel na položce Sdílení na bočním panelu a pak klikněte na
.
Dvojím kliknutím sdílené album zobrazíte.
Vyberte položky, které chcete odstranit, stiskněte Delete a potom klikněte na „Smazat ze všech zařízení“.
Aplikace Fotky odstraní položky ze sdíleného alba, ale jejich původní verze ponechá ve vaší knihovně i v knihovnách dalších účastníků, kteří si je před odstraněním uložili.
Uložení fotek a videí ze sdíleného alba do vaší knihovny fotek
Přejděte na Macu do aplikace Fotky
.
Klikněte na položku Sdílená alba na bočním panelu.
Jestliže „Sdílená alba“ na bočním panelu nevidíte, podržte ukazatel na položce Sdílení na bočním panelu a pak klikněte na
.
Dvojím kliknutím sdílené album zobrazíte.
Vyberte fotky nebo videa, která chcete uložit, pak na ně klikněte se stisknutou klávesou Control a vyberte Uložit do knihovny.
Položky, které uložíte, se objeví ve vaší knihovně fotek a ve sbírce Import (pod nadpisem Utility).
Chcete‑li se na uložené položky podívat, klikněte na volbu Knihovna.
Úprava fotografie v albu, které sdílí jiný uživatel
Chcete‑li upravit fotku nebo video v albu, které s vámi někdo sdílí, nejprve tuto fotku uložte do své knihovny. Provedete‑li úpravy fotky ve své knihovně, původní fotka ve sdíleném albu zůstane nezměněna.
Přejděte na Macu do aplikace Fotky
.
Klikněte na položku Sdílená alba na bočním panelu.
Jestliže „Sdílená alba“ na bočním panelu nevidíte, podržte ukazatel na položce Sdílení na bočním panelu a pak klikněte na
.
Dvojím kliknutím sdílené album zobrazíte.
Podržte Control, klikněte na fotku a potom vyberte Uložit do knihovny.
Klikněte na Upravit.
Proveďte úpravy fotografie a klikněte na Hotovo.
Upravená fotka se objeví ve vaší knihovně fotek a ve sbírce Import (pod nadpisem Utility). Chcete‑li upravenou verzi fotky přidat zpět do sdíleného alba, vyberte ji, klikněte na na panelu nástrojů, vyberte volbu Sdílená alba a potom požadované album. Upravený snímek se přidá do sdíleného alba, ale původní verze v tomto albu zůstane také.