Zobrazení obsahu z Macu na Apple Vision Pro
V Náhledu na Macu můžete streamovat dokument do Apple Vision Pro a zobrazit 3D scény, obrázky a PDF v kontextu reálného prostředí. Živou interaktivní 3D scénu, vykreslený obraz obsahu v zobrazovací oblasti nebo obojí můžete streamovat.
Poznámka: Aby bylo na Apple Vision Pro možné povolit tlačítko Náhled, musí být aktivní virtuální monitor Macu. Viz Používání virtuálního monitoru Macu v Apple Vision Pro.
Spuštění relace
Na Macu přejděte do aplikace Náhled
.
Otevřete soubor, se kterým chcete pracovat.
Poznámka: Dokument je nutné uložit. Pokud nebyl dokument uložen – včetně nového nepojmenovaného dokumentu nebo dokumentu, jehož duplikát se v Náhledu automaticky vytvořil – tlačítko Apple Vision Pro je ztlumené. Když na něj ukážete, zobrazí se zpráva „Aby bylo možné zapnout prostorový náhled, dokument uložte“.
V pravém dolním rohu zobrazovací oblasti klikněte na
. Toto tlačítko se zobrazí, pouze když je virtuální monitor Macu aktivní.
Pokud je k dispozici více zařízení Apple Vision Pro, vyberte to, ke kterému se chcete připojit.
U USD dokumentů optimalizuje aplikace Náhled scénu pro streamování a až do dokončení optimalizace zobrazuje indikátor průběhu. Pokud optimalizaci zrušíte nebo se ji nepodaří dokončit, relace se ukončí a tlačítko se vrátí do původního stavu.
Po úspěšném připojení se pozadí tlačítka změní na barvu zvýraznění nastavenou v systému.
Výběr obsahu k synchronizaci
Na Macu přejděte do aplikace Náhled
.
Otevřete soubor, se kterým chcete pracovat.
Klikněte na šipku u tlačítka Apple Vision Pro, otevřete volby náhledu a potom zapněte jednu nebo obě následující volby:
3D scéna: Streamuje celou scénu – geometrii, materiály, světla, kamery i transformace – do zařízení Apple Vision Pro, kde s ní můžete pracovat. Úpravy, které v Náhledu provedete, včetně odvolání a opakování změn, se v reálném čase synchronizují.
Prostorový obrázek: Streamuje vykreslený obraz ze zobrazovací oblasti na Macu, takže Apple Vision Pro zobrazuje přesně to, co vidíte v Náhledu, včetně výstupu z Raytraceru. Tuto volbu použijte, když chcete přesnou shodu s vykreslením na vašem Macu nebo když je scéna příliš složitá pro živé streamování.
Když jsou obě volby zapnuté, Apple Vision Pro zobrazuje interaktivní scénu s překrytou vykreslenou scénou. Pokud je zapnutá jen volba 3D scéna, Apple Vision Pro vykreslí vlastní scénu. Pokud je zapnutá jen volba Prostorový obraz, Apple Vision Pro zobrazuje vykreslené snímky z Macu podobně jako prostorové fotky. Pokud během aktivní relace obě volby vypnete, relace se automaticky ukončí.
Nastavené volby se uloží s dokumentem, takže když příště pro tento soubor spustíte relaci, použijí se stejné volby.
Pro jiné dokumenty než soubory USD (například obrázky, PDF nebo 3D soubory v jiných formátech) není šipka u tlačítka Apple Vision Pro k dispozici, protože volby prostorového náhledu vyžadují dokument USD. Náhled pouze streamuje vykreslený obraz a na zařízení Apple Vision Pro nelze s obsahem souboru pracovat.
Synchronizace přehrávání animací
Když je aktivní relace 3D scény, přehrávání se synchronizuje oběma směry.
Akce | Výsledek | ||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Na Macu stiskněte Přehrát | Na zařízení Apple Vision Pro se spustí přehrávání | ||||||||||
Na Macu stiskněte Pozastavit | Přehrávání na zařízení Apple Vision Pro se pozastaví | ||||||||||
Posouvání na časové ose na Macu | Když posuvník pustíte, časová osa na zařízení Apple Vision Pro se přesune do stejného bodu | ||||||||||
Na zařízení Apple Vision Pro stiskněte Přehrát | Na Macu se spustí přehrávání | ||||||||||
Na Apple Vision Pro stiskněte Pozastavit | Přehrávání na Macu se pozastaví |
Zastavení relace
Když je relace aktivní, proveďte některou z následujících akcí:
Klikněte znovu na
.
V nastavení prostorového náhledu vypněte obě přepínací tlačítka (viz Výběr synchronizovaných položek).
Ukončete relaci na Apple Vision Pro – relace na Macu se zastaví automaticky.
Chcete‑li zobrazit streamovaný obsah, přečtěte si téma Zobrazování 3D obsahu z Macu na zařízení Apple Vision Pro.