Jaettujen albumien luominen tai niihin liittyminen Macin Kuvat-apissa
Kun Jaetut albumit on laitettu päälle, voit luoda jaetun albumin kuvien ja videoiden jakamista varten. Kutsumasi ihmiset voivat liittyä jaettuun albumiin sekä tykätä kohteista ja lisätä kommentteja.
Jaetun albumin luominen
Avaa Macissa Kuvat-appi
.
Klikkaa Jaetut albumit ‑kohdan vieressä
-painiketta ja valitse jaetun albumin asetukset:
Jaetun albumin nimi: Kirjoita jaetulle albumille nimi.
Kenellä on pääsy: Valitse, saavatko kaikki käyttäjät, joilla on linkki, vai vain valitsemasi käyttäjät käyttää albumia.
Käyttöoikeuspyynnöt: Valitse, voivatko muut linkin saaneet käyttäjät pyytää käyttöoikeutta.
Albumin tekeminen tilapäiseksi: Valitse, sallitaanko albumin vanhentuminen. Kaikki kuvat ja videot, joita ei ole tallennettu kirjastoon, poistetaan 30 päivän kuluttua.
Klikkaa Luo.
Kutsutuille henkilöille lähetetään sähköposti, jossa heitä pyydetään liittymään jaettuun albumiisi.
Jaetun albumin katseleminen
Avaa Macissa Kuvat-appi
.
Klikkaa Jaetut albumit sivupalkissa.
Jos sivupalkissa ei näy Jaetut albumit, pidä osoitinta Jako-kohdan päällä sivupalkissa ja klikkaa
.
Katsele jaettua albumia kaksoisklikkaamalla.
Jos haluat nähdä kaikki jaetut albumisi uudestaan, klikkaa
.
Jaettuun albumiin liittyminen
Kun joku kutsuu sinua liittymään jaettuun albumiinsa, saat kutsun sähköpostilla tai tekstiviestillä. Klikkaa kutsuviestissä Tilaa ja sitten Liity.
Jos et liity jaettuun albumiin tällä tavalla, voit myös tehdä jonkin seuraavista:
Avaa Macissa Kuvat-appi
.
Klikkaa sivupalkissa Toiminta Jako-kohdan alla.
Jos Toiminta ei näy sivupalkissa, pidä osoitinta Jako-kohdan päällä sivupalkissa ja klikkaa
.
Klikkaa Vastaa.
Huomautus: Albumin luonut henkilö saa ilmoituksen, kun joku hyväksyy kutsun liittyä jaettuun albumiin.
Itsesi poistaminen jaetusta albumista
Avaa Macissa Kuvat-appi
.
Klikkaa Jaetut albumit sivupalkissa.
Jos sivupalkissa ei näy Jaetut albumit, pidä osoitinta Jako-kohdan päällä sivupalkissa ja klikkaa
.
Control-klikkaa albumia ja valitse sitten Poista jaettu albumi tai Poistu jaetusta albumista.
VAROITUS: Ennen kuin poistut jaetusta albumista tai poistat sen, varmista, että olet ladannut itsellesi kaikki sellaiset muiden albumiin lisäämät kuvat ja videot, jotka haluat säilyttää. Jos arvelet, että osallistujat saattavat haluta pitää joitakin albumin kuvista tai videoista, kehota heitä tallentamaan kohteet ennen kuin poistat jaetun albumin. Jakamiasi kuvia ei poisteta kuvakirjastosta.
Kuvan toiminnan, tykkäysten ja kommenttien näyttäminen jaetussa albumissa
Näet jaettujen albumeidesi uusimman toiminnan, mukaan lukien äskettäin lisätyt kuvat ja niiden lisääjät.
Avaa Macissa Kuvat-appi
.
Klikkaa sivupalkissa Toiminta Jako-kohdan alla.
Jos Toiminta ei näy sivupalkissa, pidä osoitinta Jako-kohdan päällä sivupalkissa ja klikkaa
.
Katsele muutoksia vierittämällä ja tee sitten jokin seuraavista:
Reagoiminen äskettäin ladattuun kuvien ja videoiden ryhmään: Klikkaa toimintasyötteessä
ja valitse sitten reaktio.
Reagoiminen kuvaan tai videoon: Kaksoisklikkaa kuvaa, klikkaa
, klikkaa
ja valitse sitten reaktio.
Kuvan tai videon kommentoiminen: Kaksoisklikkaa kuvaa, klikkaa
ja klikkaa Lisää kommentti. Kirjoita kommentti ja klikkaa Lähetä.
Kun tykkäät kohteesta tai kommentoit sitä, ilmoitus lähetetään jaetun kuva-albumin luojalle ja kaikille osallistujille. Jos haluat poistaa kohteeseen lisäämäsi kommentin, pidä osoitinta kommentin päällä ja klikkaa Poista.