Wybieranie w funkcji Czas przed ekranem na Macu osób, z którymi można się komunikować w określonych godzinach
Możesz ustawić limity dotyczące komunikacji przychodzącej i wychodzącej w aplikacjach Telefon, FaceTime i Wiadomości dla określonych kontaktów w iCloud, w dowolnym czasie lub tylko w określonych przedziałach czasowych, na przykład gdy używanie urządzenia jest wstrzymane. Zobacz: Ustawianie harmonogramów i limitów czasowych przy użyciu funkcji Czas przed ekranem.
Skonfigurowanie dozwolonych kontaktów wymaga włączenia funkcji Czas przed ekranem. Zobacz: Konfigurowanie funkcji Czas przed ekranem dla siebie.
Uwaga: Aby korzystać z wszystkich nowych możliwości funkcji Czas przed ekranem, musisz mieć na wszystkich swoich urządzeniach Apple system iOS 27, iPadOS 27, macOS 27, watchOS 27, visionOS 27 lub nowszy. Jeśli konfigurujesz te funkcje w grupie rodzinnej, wszystkie urządzenia w Twojej rodzinie muszą zostać uaktualnione do systemu iOS 27, iPadOS 27, macOS 27, watchOS 27, visionOS 27 lub nowszego. Dowiedz się, jak uaktualniać urządzenia Apple.
Aby skonfigurować funkcję Czas przed ekranem lub nadzór rodzicielski dla dziecka, zobacz: Urządzenia Apple dla dzieci i rodzin. | |||||||||||
Przejdź do aplikacji Ustawienia systemowe
na Macu.
Kliknij w Czas przed ekranem
na pasku bocznym. Konieczne może okazać się przewinięcie w dół.
Aby zezwolić na komunikację lub ją zablokować w dozwolonym czasie przed ekranem, kliknij w Czas przed ekranem, a następnie wykonaj dowolną z następujących czynności:
Komunikacja tylko z kontaktami: Kliknij w Tylko kontakty, a następnie kliknij w Gotowe.
Komunikacja z kontaktami i rozmowami grupowymi w Wiadomościach z co najmniej jednym innym kontaktem: Kliknij w Kontakty i grupy z co najmniej jednym kontaktem, a następnie kliknij w Gotowe.
Komunikacja z kontaktami oraz wszystkimi innymi numerami: Kliknij we Wszyscy, a następnie kliknij w Gotowe.
Aby zezwolić na komunikację lub ją zablokować, gdy urządzenia zostały wstrzymane przez funkcję Czas przed ekranem, kliknij w Gdy urządzenie jest wstrzymane lub niedostępne, a następnie wykonaj dowolne z następujących czynności:
Komunikacja z kontaktami wybranymi podczas konfigurowania opcji Zawsze dozwolone: Kliknij w Zawsze dozwolone, a następnie kliknij w Gotowe.
Komunikacja z kontaktami oraz wszystkimi innymi numerami: Kliknij we Wszyscy, a następnie kliknij w Gotowe.