Crearea sau abonarea la albume partajate în aplicația Poze de pe Mac
După ce activați Albumele partajate, puteți să creați un album partajat, pentru a vă partaja pozele și clipurile video. Persoanele pe care le invitați se pot abona la albumul partajat și pot aprecia articole și comenta la acestea.
Crearea unui album partajat
Accesați aplicația Poze
de pe Mac.
Faceți clic pe
lângă Albume partajate, apoi alegeți configurările pentru albumul partajat:
Nume album partajat: introduceți un nume pentru albumul partajat.
Cine are acces: alegeți dacă albumul poate fi accesat de oricine are linkul sau doar de persoanele pe care le alegeți dvs.
Solicitări de acces: alegeți dacă alte persoane care dețin linkul pot solicita acces.
Convertiți în album temporar: alegeți dacă permiteți expirarea albumului. După 30 de zile, orice poze sau clipuri video care nu sunt salvate în biblioteca dvs. vor fi șterse.
Faceți clic pe Creați.
Persoanele invitate primesc un e‑mail prin care sunt invitate să se alăture la albumul dvs. partajat.
Vizualizarea unui album partajat
Accesați aplicația Poze
de pe Mac.
Faceți clic pe Albume partajate în bara laterală.
Dacă nu vedeți „Albume partajate” în bara laterală, țineți cursorul peste „Partajare” în bara laterală, apoi faceți clic pe
.
Faceți dublu‑clic pe un album partajat pentru a‑l vizualiza.
Faceți clic pe
pentru a vizualiza din nou toate albumele dvs. partajate.
Abonarea la un album partajat
Când cineva vă invită să vă abonați la albumul său partajat, veți primi un e‑mail sau un mesaj text cu invitația. În e‑mailul de invitare, faceți clic pe Abonare, apoi faceți clic pe Conectare.
Dacă nu vă abonați astfel la albumul partajat, puteți, de asemenea, să procedați în felul următor:
Accesați aplicația Poze
de pe Mac.
Faceți clic pe Activitate sub Partajare în bara laterală.
Dacă nu vedeți „Activitate” în bara laterală, țineți cursorul peste „Partajare” în bara laterală, apoi faceți clic pe
.
Faceți clic pe Acceptați.
Notă: persoana care a creat albumul primește o notificare atunci când cineva acceptă invitația de a se abona la un album partajat.
Ștergerea sau eliminarea dvs. dintr-un album partajat
Accesați aplicația Poze
de pe Mac.
Faceți clic pe Albume partajate în bara laterală.
Dacă nu vedeți „Albume partajate” în bara laterală, țineți cursorul peste „Partajare” în bara laterală, apoi faceți clic pe
.
Faceți Control‑clic pe un album, apoi alegeți Ștergeți albumul partajat sau Părăsiți albumul partajat.
AVERTISMENT: înainte de a părăsi sau a șterge un album partajat, asigurați‑vă că ați descărcat toate pozele și clipurile video adăugate de alte persoane în album și pe care doriți să le păstrați. În cazul în care credeți că participanții dvs. ar dori să păstreze poze sau clipuri video din album, trebuie să‑i anunțați să salveze articolele înainte de a șterge albumul partajat. Pozele pe care le-ați partajat nu vor fi șterse din biblioteca dvs. foto.
Vizualizarea activității, aprecierilor și comentariilor pentru o poză dintr‑un album partajat
Puteți vedea activitatea recentă din albumele dvs. partajate, inclusiv pozele adăugate recent și persoana care le-a adăugat.
Accesați aplicația Poze
de pe Mac.
Faceți clic pe Activitate sub Partajare în bara laterală.
Dacă nu vedeți „Activitate” în bara laterală, țineți cursorul peste „Partajare” în bara laterală, apoi faceți clic pe
.
Derulați pentru a vizualiza modificările, apoi efectuați oricare dintre următoarele acțiuni:
Reacționați la un grup de fotografii și clipuri video încărcate recent: faceți clic pe
în fluxul de activitate, apoi alegeți o reacție.
Reacționați la o poză sau un clip video: faceți dublu clic pe o poză, faceți clic pe
, faceți clic pe
, apoi alegeți o reacție.
Comentați o poză sau un clip video: faceți dublu clic pe o poză, clic pe
, apoi faceți clic pe Adăugați un comentariu. Introduceți comentariul, apoi faceți clic pe Trimiteți.
Când apreciați sau comentați un articol, se trimite o notificare către creatorul albumului partajat și către toți participanții. Pentru a șterge un comentariu adăugat la un articol, mențineți cursorul deasupra comentariului și faceți clic pe butonul Ștergeți.