Nastavení času u obrazovky pro sebe na Macu
Chcete-li zjistit, jak trávíte čas na Macu a na svých dalších zařízeních, zapněte na Macu funkci Čas u obrazovky. Když je funkce Čas u obrazovky zapnutá, můžete zobrazit zprávy o využívání aplikací, počtu oznámení, která dostáváte, a o tom, jak často používáte svá zařízení. Kromě toho můžete pomocí časových limitů vyvažovat čas strávený v aplikacích pro zábavu, hry a sociální sítě, pomocí rozvrhů spravovat, kdy jsou tyto aplikace k dispozici, a v omezeních obsahu určit, k čemu budete mít přístup.
Poznámka: Chcete‑li využívat všechny nejnovější funkce Času u obrazovky, musíte na každém ze svých zařízení Apple aktualizovat systém na verzi iOS 27, iPadOS 27, macOS 27, watchOS 27 nebo visionOS 27 či novější. Pokud tyto funkce nastavujete ve skupině rodinného sdílení, musí být na verzi 27 nebo novější systému iOS, iPadOS, macOS, watchOS či visionOS aktualizovaná všechna zařízení v rodině. Přečtěte si, jak aktualizovat zařízení Apple.
Chcete‑li pro své dítě nastavit funkci Čas u obrazovky nebo rodičovský dohled, přečtěte si téma Zařízení Apple pro děti a rodiny. | |||||||||||
Na Macu otevřete aplikaci
Nastavení systému.
Na bočním panelu klikněte na Čas u obrazovky
. (Je možné, že bude třeba posunout zobrazení níže.)
Zapněte Čas u obrazovky některým z následujících postupů:
Klikněte na položku Rozvrh času u obrazovky a pak na volbu „Zapnout funkci Aktivita v aplikacích a na webových stránkách“.
Klikněte na položku Vymezený čas a potom na volbu „Zapnout funkci Aktivita v aplikacích a na webových stránkách“.
Klikněte na volbu Spravovat čas u obrazovky a pak na volbu „Zapnout funkci Aktivita v aplikacích a na webových stránkách“.
Posuňte zobrazení dolů a pak zapněte kterékoli z následujících voleb:
Sdílet mezi všemi zařízeními: Tuto volbu zapněte, pokud chcete do údajů zahrnout čas strávený na dalších zařízeních přihlášených k témuž účtu Apple.
Zamknout nastavení času u obrazovky: Při změnách nastavení času u obrazovky a při prodlužování času po vypršení limitů bude nutné zadat přístupový kód.
V předvolbách Nastavení času můžete také provést kteroukoli z následujících akcí:
Zablokování nebo povolení komunikace s jinými uživateli: Viz Blokování hovorů a zpráv pomocí funkce Čas u obrazovky.
Trvalé povolení komunikace s vybranými kontakty: Viz Výběr aplikací a kontaktů pro neomezené používání v Času u obrazovky.
Nastavení rozvrhu používání zařízení: Viz Nastavení rozvrhu Času u obrazovky pro používání zařízení.
Nastavení vymezeného času pro používání aplikací: Viz Nastavení doby, po kterou smíte používat aplikace s vymezeným časem.
Blokování obsahu a funkcí: Viz Blokování funkcí a obsahu pomocí funkce Čas u obrazovky.
Blokovat můžete také aplikace a webové stránky a navíc zapnout funkci Bezpečná komunikace, která ve sdílených obrázcích a videích na vašich zařízeních nebo na zařízeních vašich dětí detekuje nahotu a násilné scény. Viz Kontrola fotek a videí s citlivým obsahem na zařízení dítěte a Zablokování nebo povolení přístupu k aplikacím a webovým stránkám na zařízení vašeho dítěte v příručce Zařízení Apple pro děti a rodiny.