Προσθήκη, αφαίρεση και επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο σε κοινόχρηστο άλμπουμ στο Mac
Μπορείτε να προσθέσετε, να αφαιρέσετε και να ενημερώσετε φωτογραφίες και βίντεο σε ένα άλμπουμ που έχετε μοιραστεί.
Προσθήκη στοιχείων σε κοινόχρηστο άλμπουμ
Μεταβείτε στην εφαρμογή «Φωτογραφίες»
στο Mac.
Επιλέξτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που θέλετε να προσθέσετε.
Κάντε κλικ στο
στη γραμμή εργαλείων και μετά επιλέξτε «Κοινόχρηστα άλμπουμ».
Κάντε κλικ στο άλμπουμ στο οποίο θέλετε να προσθέσετε στοιχεία, και μετά κάντε ένα από τα εξής:
Προσθήκη σχολίου: Πληκτρολογήστε ένα σχόλιο στο πλαίσιο σχολίων.
Κοινή χρήση Live Photo: Αν θέλετε να επιτρέπεται στους θεατές η αναπαραγωγή Live Photo, κάντε κλικ στις «Επιλογές» και μετά επιλέξτε «Live Photo». Αποεπιλέξτε το πλαίσιο επιλογής «Live Photo» για κοινή χρήση των Live Photo μόνο ως στατικών εικόνων.
Κοινοποίηση των τοποθεσιών φωτογραφιών: Κάντε κλικ στις «Επιλογές» και μετά επιλέξτε «Τοποθεσία».
Κοινοποίηση της προέλευσης των φωτογραφιών: Κάντε κλικ στις «Επιλογές» και μετά επιλέξτε «Προέλευση».
Κοινοποίηση όλων των δεδομένων φωτογραφιών: Κάντε κλικ στις «Επιλογές», μετά επιλέξτε «Όλα τα δεδομένα Φωτογραφιών» για κοινοποίηση των Live Photo, της Τοποθεσίας και της Προέλευσης.
Κάντε κλικ στην «Προσθήκη».
Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φωτογραφίες και βίντεο απευθείας από ένα κοινόχρηστο άλμπουμ. Κάντε κλικ σε ένα κοινόχρηστο άλμπουμ κάτω από τα «Κοινόχρηστα άλμπουμ» στην πλαϊνή στήλη, κάντε κλικ στην «Προσθήκη φωτογραφιών και βίντεο», επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να προσθέσετε και μετά κάντε κλικ στην «Προσθήκη».
Αφαίρεση στοιχείων από ένα κοινόχρηστο άλμπουμ
Μεταβείτε στην εφαρμογή «Φωτογραφίες»
στο Mac.
Κάντε κλικ στα «Κοινόχρηστα άλμπουμ» στην πλαϊνή στήλη.
Αν δεν εμφανίζονται τα «Κοινόχρηστα άλμπουμ» στην πλαϊνή στήλη, κρατήστε τον δείκτη πάνω από την «Κοινή χρήση» στην πλαϊνή στήλη και μετά κάντε κλικ στο
.
Κάντε διπλό κλικ σε ένα κοινόχρηστο άλμπουμ για προβολή του.
Επιλέξτε τα στοιχεία που θέλετε να αφαιρέσετε, πατήστε το πλήκτρο Delete και κάντε κλικ στη «Διαγραφή από όλες τις συσκευές».
Οι Φωτογραφίες αφαιρούν τα στοιχεία από το κοινόχρηστο άλμπουμ αλλά αφήνουν τα αρχικά στοιχεία στη βιβλιοθήκη σας, καθώς και στις βιβλιοθήκες των άλλων συμμετεχόντων που αποθήκευσαν τα στοιχεία προτού τα αφαιρέσετε.
Αποθήκευση φωτογραφιών και βίντεο από ένα κοινόχρηστο άλμπουμ στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας
Μεταβείτε στην εφαρμογή «Φωτογραφίες»
στο Mac.
Κάντε κλικ στα «Κοινόχρηστα άλμπουμ» στην πλαϊνή στήλη.
Αν δεν εμφανίζονται τα «Κοινόχρηστα άλμπουμ» στην πλαϊνή στήλη, κρατήστε τον δείκτη πάνω από την «Κοινή χρήση» στην πλαϊνή στήλη και μετά κάντε κλικ στο
.
Κάντε διπλό κλικ σε ένα κοινόχρηστο άλμπουμ για προβολή του.
Επιλέξτε τις φωτογραφίες ή βίντεο που θέλετε να αποθηκεύσετε, κάντε Control-κλικ σε αυτά και επιλέξτε «Αποθήκευση στη Βιβλιοθήκη».
Τα στοιχεία που αποθηκεύετε εμφανίζονται στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας και στη συλλογή «Εισαγωγές» (κάτω από τα «Άλλα»).
Κάντε κλικ στη «Βιβλιοθήκη» για να δείτε τα αποθηκευμένα στοιχεία.
Επεξεργασία φωτογραφίας σε άλμπουμ που έχει μοιραστεί άλλος χρήστης
Για να επεξεργαστείτε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο σε ένα άλμπουμ που σας έχει κοινοποιήσει ένα άτομο, αποθηκεύστε πρώτα τη φωτογραφία στη βιβλιοθήκη σας. Οι αλλαγές που κάνετε εφαρμόζονται στη φωτογραφία στη βιβλιοθήκη σας, αλλά δεν εφαρμόζονται στην αρχική φωτογραφία στο κοινόχρηστο άλμπουμ.
Μεταβείτε στην εφαρμογή «Φωτογραφίες»
στο Mac.
Κάντε κλικ στα «Κοινόχρηστα άλμπουμ» στην πλαϊνή στήλη.
Αν δεν εμφανίζονται τα «Κοινόχρηστα άλμπουμ» στην πλαϊνή στήλη, κρατήστε τον δείκτη πάνω από την «Κοινή χρήση» στην πλαϊνή στήλη και μετά κάντε κλικ στο
.
Κάντε διπλό κλικ σε ένα κοινόχρηστο άλμπουμ για προβολή του.
Κάντε Control-κλικ σε μια φωτογραφία και μετά εεπιλέξτε «Αποθήκευση στη Βιβλιοθήκη».
Κάντε κλικ στην «Επεξεργασία».
Πραγματοποιήστε αλλαγές στη φωτογραφία και μετά κάντε κλικ στο «Τέλος».
Η επεξεργασμένη φωτογραφία σας εμφανίζεται στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών σας και στη συλλογή «Εισαγωγές» (στο τμήμα «Άλλα»). Για να προσθέσετε πάλι την επεξεργασμένη έκδοση της φωτογραφίας στο κοινόχρηστο άλμπουμ, επιλέξτε τη φωτογραφία, κάντε κλικ στο στη γραμμή εργαλείων, επιλέξτε «Κοινόχρηστα άλμπουμ» και μετά επιλέξτε το άλμπουμ. Η επεξεργασμένη εικόνα προστίθεται στο κοινόχρηστο άλμπουμ και η αρχική εικόνα παραμένει επίσης στο κοινόχρηστο άλμπουμ.