Προσθήκη και αφαίρεση ατόμων σε ένα κοινόχρηστο άλμπουμ στις Φωτογραφίες στο Mac
Αν είστε ο δημιουργός ενός κοινόχρηστου άλμπουμ, μπορείτε να προσκαλέσετε άτομα να συμμετάσχουν στο άλμπουμ. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε άτομα από το άλμπουμ, να διαχειριστείτε γνωστοποιήσεις άλμπουμ και να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα ανάρτησης για συμμετέχοντες. Αν έχετε φίλους και συγγενείς που δεν χρησιμοποιούν το iCloud, μπορείτε να μοιραστείτε το άλμπουμ μαζί τους στέλνοντας μια διεύθυνση URL iCloud.
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αν σκοπεύετε να αφαιρέσετε κάποιο άτομο από ένα κοινόχρηστο άλμπουμ, είναι καλό να το ενημερώσετε σε περίπτωση που θέλει να αποθηκεύσει φωτογραφίες ή βίντεο από το κοινόχρηστο άλμπουμ. Όταν αφαιρέσετε κάποιο άτομο, δεν θα έχει πλέον πρόσβαση στο κοινόχρηστο άλμπουμ και τα περιεχόμενά του.
Πρόσκληση ή αφαίρεση ατόμων
Αν είστε ο δημιουργός ενός κοινόχρηστου άλμπουμ, μπορείτε να προσκαλέσετε άτομα να συμμετάσχουν σε αυτό.
Μεταβείτε στην εφαρμογή «Φωτογραφίες»
στο Mac.
Κάντε κλικ στα «Κοινόχρηστα άλμπουμ» στην πλαϊνή στήλη.
Αν δεν εμφανίζονται τα «Κοινόχρηστα άλμπουμ» στην πλαϊνή στήλη, κρατήστε τον δείκτη πάνω από την «Κοινή χρήση» στην πλαϊνή στήλη και μετά κάντε κλικ στο
.
Κάντε διπλό κλικ σε ένα κοινόχρηστο άλμπουμ, μετά κάντε κλικ στο
στη γραμμή εργαλείων και μετά κάντε ένα από τα εξής:
Πρόσκληση κάποιου ατόμου: Κάντε κλικ στο
δίπλα στην «Πρόσκληση συμμετεχόντων». Επιλέξτε πώς θα προσκαλέσετε έναν συμμετέχοντα (π.χ. με γραπτό μήνυμα) ή επιλέξτε «Προσθήκη πρόσβασης» για να προσθέσετε έναν νέο συμμετέχοντα χωρίς αποστολή πρόσκλησης.
Αφαίρεση ατόμου: Κάντε κλικ στο
δίπλα στο όνομα του ατόμου και μετά επιλέξτε «Αφαίρεση συμμετέχοντος».
Κάντε κλικ στο «Τέλος».
Όταν προσκαλέσετε ένα άτομο για προβολή ενός κοινόχρηστου άλμπουμ, το άτομο αυτό θα λάβει ένα email ή μια γνωστοποίηση πρόσκλησης για συμμετοχή.
Αλλαγή του τι μπορούν να κάνουν οι συμμετέχοντες σε ένα κοινόχρηστο άλμπουμ
Ο δημιουργός ενός κοινόχρηστου άλμπουμ μπορεί να ορίσει δικαιώματα για τους συμμετέχοντες στο άλμπουμ.
Μεταβείτε στην εφαρμογή «Φωτογραφίες»
στο Mac.
Κάντε κλικ στα «Κοινόχρηστα άλμπουμ» στην πλαϊνή στήλη.
Αν δεν εμφανίζονται τα «Κοινόχρηστα άλμπουμ» στην πλαϊνή στήλη, κρατήστε τον δείκτη πάνω από την «Κοινή χρήση» στην πλαϊνή στήλη και μετά κάντε κλικ στο
.
Κάντε διπλό κλικ σε ένα κοινόχρηστο άλμπουμ και μετά κάντε κλικ στο
στη γραμμή εργαλείων.
Κάντε κλικ στο
δίπλα στο όνομα του ατόμου του οποίου θέλετε να αλλάξετε τα δικαιώματα, και μετά επιλέξτε ένα από τα εξής:
Δικαίωμα διαχείρισης άλμπουμ και φωτογραφιών: Ο συμμετέχων μπορεί να διαχειρίζεται άλμπουμ και φωτογραφίες, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων.
Δυνατότητα προσθήκης φωτογραφιών: Ο συμμετέχων μπορεί να προσθέσει φωτογραφίες στο κοινόχρηστο άλμπουμ.
Δικαίωμα προβολής και σχολιασμού: Ο συμμετέχων μπορεί να προβάλει και να προσθέσει σχόλια στο κοινόχρηστο άλμπουμ.
Κοινή χρήση ενός άλμπουμ με άτομα που δεν χρησιμοποιούν το iCloud
Ο δημιουργός ενός κοινόχρηστου άλμπουμ μπορεί να δημιουργήσει ένα μοναδικό URL iCloud για να μοιραστεί το άλμπουμ με άτομα που δεν χρησιμοποιούν το iCloud.
Σημείωση: Δεν είναι διαθέσιμες όλες οι δυνατότητες σε όλες τις χώρες ή περιοχές.
Μεταβείτε στην εφαρμογή «Φωτογραφίες»
στο Mac.
Κάντε κλικ στα «Κοινόχρηστα άλμπουμ» στην πλαϊνή στήλη.
Αν δεν εμφανίζονται τα «Κοινόχρηστα άλμπουμ» στην πλαϊνή στήλη, κρατήστε τον δείκτη πάνω από την «Κοινή χρήση» στην πλαϊνή στήλη και μετά κάντε κλικ στο
.
Κάντε διπλό κλικ σε ένα κοινόχρηστο άλμπουμ και μετά κάντε κλικ στο
στη γραμμή εργαλείων.
Επιλέξτε «Δημόσιος ιστότοπος».
Αντιγράψτε τον σύνδεσμο και μετά επικολλήστε τον σε ένα email ή μήνυμα κειμένου και στείλτε το στα άτομα που θέλετε να προσκαλέσετε.
Σημείωση: Οι συμμετέχοντες που προβάλλουν το κοινόχρηστο άλμπουμ σας στον Ιστό δεν μπορούν να προσθέσουν σχόλια τα στοιχεία του άλμπουμ ούτε να προβάλουν νέα σχόλια που δημοσιεύσατε εσείς ή άλλα άτομα. Για να είναι ορατά τα σχόλια σε κάποιον χρήστη που δεν έχει Mac, iPhone ή iPad, δημοσιεύστε τα σχόλια προτού προσκαλέσετε το άτομο αυτό για προβολή του κοινόχρηστου άλμπουμ.
Σημαντικό: Όταν είναι ενεργοποιημένος ο «Δημόσιος ιστότοπος», οποιοδήποτε άτομο έχει τη διεύθυνση URL θα μπορεί να προσπελάσει το άλμπουμ.
Διαχείριση γνωστοποιήσεων
Αν είστε ο δημιουργός ενός κοινόχρηστου άλμπουμ ή ένας συμμετέχων με δικαίωμα διαχείρισης του άλμπουμ, μπορείτε να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε τις γνωστοποιήσεις δραστηριότητας άλμπουμ.
Μεταβείτε στην εφαρμογή «Φωτογραφίες»
στο Mac.
Κάντε κλικ στα «Κοινόχρηστα άλμπουμ» στην πλαϊνή στήλη.
Αν δεν εμφανίζονται τα «Κοινόχρηστα άλμπουμ» στην πλαϊνή στήλη, κρατήστε τον δείκτη πάνω από την «Κοινή χρήση» στην πλαϊνή στήλη και μετά κάντε κλικ στο
.
Κάντε διπλό κλικ σε ένα κοινόχρηστο άλμπουμ και μετά κάντε κλικ στο
στη γραμμή εργαλείων.
Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση «Να επιτρέπονται γνωστοποιήσεις» για προβολή γνωστοποιήσεων όταν οι συμμετέχοντες επισημαίνουν ως «μου αρέσει», σχολιάζουν ή προσθέτουν φωτογραφίες και βίντεο στο άλμπουμ.
Για αλλαγή του ποιος μπορεί να προσθέτει φωτογραφίες ή σχόλια σε ένα άλμπουμ, ανατρέξτε στην ενότητα Αλλαγή του τι μπορούν να κάνουν οι συμμετέχοντες σε ένα κοινόχρηστο άλμπουμ.