Personen aan een gedeeld album toevoegen of eruit verwijderen in Foto's op de Mac
Als jij de maker van een gedeeld album bent, kun je anderen uitnodigen om deel te nemen aan het album. Ook kun je personen uit het album verwijderen, meldingen voor het album beheren en posts van deelnemers in- en uitschakelen. Als je vrienden of familie hebt die geen iCloud gebruiken, kun je het album met hen delen door een iCloud-URL naar hen te sturen.
WAARSCHUWING: Als je van plan bent om iemand uit een gedeeld album te verwijderen, kun je diegene het best daarover van tevoren inlichten, zodat hij of zij de gelegenheid heeft om foto's of video's uit het gedeelde album te bewaren. Wanneer je iemand verwijdert, heeft deze geen toegang meer tot het gedeelde album en de inhoud daarvan.
Personen uitnodigen of verwijderen
Als jij de maker van een gedeeld album bent, kun je anderen uitnodigen om deel te nemen aan het album.
Ga op de Mac naar de app Foto's
.
Klik in de navigatiekolom op 'Gedeelde albums'.
Als je 'Gedeelde albums' niet in de navigatiekolom ziet, plaats je de aanwijzer op 'Delen' in de navigatiekolom en klik je vervolgens op
.
Klik dubbel op een gedeeld album, klik in de knoppenbalk op
en voer een of meer van de volgende stappen uit:
Iemand uitnodigen: Klik op
naast 'Nodig deelnemers uit'. Kies hoe je een deelnemer wilt uitnodigen (bijvoorbeeld met een tekstbericht) of kies 'Voeg toegang toe' om een nieuwe deelnemer toe te voegen zonder een uitnodiging te sturen.
Iemand verwijderen: Klik op
naast de naam van de persoon en kies vervolgens 'Verwijder deelnemer'.
Klik op 'Gereed'.
Als je iemand uitnodigt voor een gedeeld album, ontvangt de persoon een e‑mail of melding waarin wordt gevraagd of deze wil deelnemen.
Wijzigen wat deelnemers in een gedeeld album kunnen doen
De maker van een gedeeld album kan toestemmingen instellen voor deelnemers aan het album.
Ga op de Mac naar de app Foto's
.
Klik in de navigatiekolom op 'Gedeelde albums'.
Als je 'Gedeelde albums' niet in de navigatiekolom ziet, plaats je de aanwijzer op 'Delen' in de navigatiekolom en klik je vervolgens op
.
Klik dubbel op een gedeeld album en klik vervolgens in de knoppenbalk op
.
Klik op
naast de naam van de persoon voor wie je de toestemmingen je wilt wijzigen en kies een van de volgende opties:
Kan album en foto's beheren: Sta de deelnemer toe om albums en foto's te beheren, inclusief instellingen.
Kan foto's toevoegen: Sta de deelnemer toe om foto's aan het gedeelde album toe te voegen.
Kan bekijken en opmerkingen toevoegen: Sta de deelnemer toe om het gedeelde album te bekijken en daarin opmerkingen toe te voegen.
Een album delen met personen die geen iCloud gebruiken
De maker van een gedeeld album kan een unieke iCloud-URL aanmaken om het album met personen te delen die geen iCloud gebruiken.
Opmerking: Niet alle functies zijn in alle landen of regio's beschikbaar.
Ga op de Mac naar de app Foto's
.
Klik in de navigatiekolom op 'Gedeelde albums'.
Als je 'Gedeelde albums' niet in de navigatiekolom ziet, plaats je de aanwijzer op 'Delen' in de navigatiekolom en klik je vervolgens op
.
Klik dubbel op een gedeeld album en klik vervolgens in de knoppenbalk op
.
Selecteer 'Openbare website'.
Kopieer de link en plak deze in een e‑mail- of tekstbericht. Stuur dit bericht vervolgens naar de personen die je wilt uitnodigen.
Opmerking: Deelnemers die je gedeelde album op het web bekijken, kunnen geen opmerkingen toevoegen aan de onderdelen in het album; ze kunnen ook geen nieuwe opmerkingen bekijken die door jou of anderen zijn geplaatst. Om ervoor te zorgen dat opmerkingen zichtbaar zijn voor iemand die geen Mac, iPhone of iPad heeft, plaats je de opmerkingen voordat je deze persoon uitnodigt voor het gedeelde album.
Belangrijk: Wanneer 'Openbare website' is ingeschakeld, heeft iedereen die over de URL beschikt toegang tot het album.
Meldingen beheren
Als je de maker van een gedeeld album bent, of een deelnemer met toestemming om het album te beheren, kun je in- en uitschakelen of er bij albumactiviteit meldingen worden verstuurd.
Ga op de Mac naar de app Foto's
.
Klik in de navigatiekolom op 'Gedeelde albums'.
Als je 'Gedeelde albums' niet in de navigatiekolom ziet, plaats je de aanwijzer op 'Delen' in de navigatiekolom en klik je vervolgens op
.
Klik dubbel op een gedeeld album en klik vervolgens in de knoppenbalk op
.
Schakel 'Sta meldingen toe' in om meldingen te zien wanneer deelnemers foto's en video's leuk vinden, van opmerkingen voorzien of toevoegen aan het album.
Zie Wijzigen wat deelnemers in een gedeeld album kunnen doen voor informatie over het wijzigen van de toestemmingen voor het toevoegen van foto's of het plaatsen van opmerkingen in een album.