Brukerhåndbok for Mac
- Velkommen
- Nytt i macOS 27
-
- Introduksjon til Kontinuitet
- Bruk AirDrop til å sende objekter til enheter i nærheten
- Overfør oppgaver mellom enheter
- Kontroller iPhonen din fra Macen
- Kopier og lim inn mellom enheter
- Strøm video og lyd med AirPlay
- Telefonsamtaler og tekstmeldinger på Mac
- Bruk iPhone-internettforbindelsen på Macen
- Del Wi-Fi-passordet med en annen enhet
- Bruk iPhone som et webkamera
- Sett inn tegninger, bilder og skanninger fra iPhone eller iPad
- Lås opp Macen med Apple Watch
- Bruk iPaden som en ekstra skjerm
- Bruk ett tastatur og én mus til å styre Mac og iPad
- Synkroniser musikk, bøker og annet mellom enheter
-
- Kom i gang
-
- Tilgjengelighetsfunksjoner for syn
- Kom i gang med VoiceOver
- Zoom inn på omgivelsene dine
- Zoom inn på Mac-skjermen
- Øk størrelsen på tekst og symboler
- Tilpass visningsfargene
- Hold musepekeren over for å zoome inn på tekst og farger
- Lytt til eller endre hvordan tekst vises i apper
- Tilpass bevegelser på skjermen
- Øk størrelsen på det som vises på skjermen
- Gjør pekeren enklere å se
- Få Macen til å lese opp teksten på skjermen
- Ressurser for Macen
-
- Bestem hva du deler
- Konfigurer Macen til å være sikker
- Tillat at apper kan se posisjonen til Macen
- Bruk privat nettlesing
- Beskytt dataene dine
- Forstå passord
- Endre svake eller lekkede passord
- Sikre personvernet i e-post i Mail
- Bruk Logg på med Apple for apper og nettsteder
- Finn en enhet som har blitt borte
- Copyright og varemerker
- Ressurser for Apple-enhetene dine
Krev passord etter vekking av Macen
Hvis du vil holde informasjonen på Macen sikker mens du er borte fra den, bør du konfigurere den til å kreve et passord når den kommer ut av dvale. Når du kommer tilbake til maskinen, skriver du inn påloggingsnavnet og passordet for å fortsette å arbeide.
Velg Apple-menyen
> Systeminnstillinger på Macen, og klikk deretter på Låst skjermi sidepanelet. (Du må kanskje rulle ned.)
Klikk på lokalmenyen ved siden av «Krev passord etter at skjermspareren vises eller skjermen er slått av», og velg deretter hvor lang tid det skal gå før passord kreves.
Låsing av skjermen forhindrer ikke andre brukere i å slå av Macen, starte den på nytt og logge på. Hvis du tror at dette kan skje, og hvis du bruker apper som ikke automatisk lagrer endringene dine, må du huske å lagre arbeidet før du forlater Macen.
Du kan bruke administratornavnet og -passordet ditt til å låse opp skjermen for deg selv eller en standardbruker, men ikke for en annen administrator.